collectie

Trouwringen

trouwringen juweelontwerp goudsmid goud oud goud recycling goud kleiner

 

"Elke trouwring is uniek"

Geel goud, wit goud, rosé goud, champagne goud, breed, smal, dik, dun, mat, hoogglans, verschillende soorten structuur, met of zonder (kleur)stenen,... U kiest! Zolang het technisch mogelijk is maken wij deze voor jou! Voor een meer persoonlijke touch maken wij trouwringen met de vingerafdrukken van je partner. 

Breng eventueel uw eigen ontwerp, goud en stenen mee en wij gaan aan de slag! Deze ringen krijgen meteen een emotionele meerwaarde door het gebruik van bijvoorbeeld de trouwring van een overleden familielid, communiejuweeltjes, geboortejuweeltjes,... Bovendien betekent dit een forse besparing in uw budget.

"Wist-je-dat je"

Een trouwring is de dag van vandaag vanzelfsprekend. Maar weet u eigenlijk waar deze symboliek vandaan komt? 
De geschiedenis van de trouwringen vinden we terug in Egypte, langs de oevers van de Nijl. Een ring heeft de vorm van de zon, welke door de Egyptenaren werd vereerd. Bovendien werd door de ronde vorm van de ring door veel oude culturen de ring beschouwd als eeuwigheid (want een ring heeft geen begin of einde). Zo werd een ring het symbool van liefde en daaruit volgend ook symbool van het huwelijk.